Oferte locuri de munca top

Normele de atribuire a contractelor sectoriale si de achizitie publica vor fi modificate

Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor privind achizițiile sectoriale, precum și pentru atribuirea contractelor de achiziție publică urmează să fie modificate și completate. Modificările privind aceste norme metodologice sunt cuprinse într-un proiect de Hotărâre de Guvern.

Conform noului proiect, totalitatea proceselor de achiziţie sectorială planificate a fi lansate de o entitate contractantă pe parcursul unui an bugetar, care cuprind cheltuieli de capital mai mari decât 125 milioane de lei, fac obiectul unei strategii anuale de achiziţie sectorială la nivelul entităţii contractante,elaborată în ultimul trimestru al anului anterior anului căruia îi corespund procesele de achiziţie sectorială cuprinse în aceasta.

Entitatea contractantă va avea obligaţia să elaboreze programul anual al achiziţiilor sectoriale, ca instrument managerial utilizat pentru planificarea şi monitorizarea portofoliului de procese de achiziţie la nivel de entitate contractantă, pentru planificarea resurselor necesare derulării proceselor şi pentru verificarea modului de îndeplinire a obiectivelor din strategia locală/regională/naţională de dezvoltare, acolo unde este aplicabil.

Conform modificărilor, după actualizare, programul anual al achiziţiilor sectoriale se aprobă de către conducătorul entității contractante, iar entitatea contractantă are obligaţia de a publica în SEAP extrase din acesta, în termen de 5 zile lucrătoare de la aprobare.

În cazul în care entitatea contractantă implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile şi proiecte de cercetare-dezvoltare, are obligaţia de a elabora distinct pentru fiecare proiect în parte un program al achiziţiilor sectoriale aferent proiectului respectiv.

Entitatea contractantă are dreptul să opereze modificări sau completări ulterioare în cadrul programului anual al achizițiilor sectoriale, cu condiția identificării surselor de finanțare.

În cazul aplicării procedurilor de licitație deschisă sau restrânsă entitatea contractantă nu este obligată să furnizeze justificări privind alegerea uneia dintre aceste proceduri. În cazul aplicării procedurii simplificate, justificarea alegerii procedurii conţine numai explicaţii cu privire la determinarea valorii estimate a contractului.

Persoanele interesate să formuleze propuneri și observații cu privire la conţinutul acestui proiect, le vor transmite la adresa de e-mail:  transparenta.decizionala@anap.gov.ro, până pe data de 8 martie 2018.

Descărcați aici proiectul pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2016, precum şi pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2016:

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Peste 110 mil lei pentru reabilitarea termică a blocurilor din București

Proiect de peste 50 mil lei pentru un colegiu tehnic

Modernizarea unei strazi si amenajarea unui parc, aprobate

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus